Een vurig herfstterras

Een vurig herfstterras

Sluit het zomerseizoen af met een vurig spektakel. Vuurdoorns met bessen in verschillende kleuren, hebestruikjes in verschillende groentinten en jeneverbes (Juniperus) zorgen voor een uitbundig herfstterras.

Vuurdoorns zijn jaarrond mooi. In mei, juni bloeien ze met een overdaad aan crèmewitte bloemen. Daaruit ontstaan later de felgekleurde rode, oranje en gele bessen. Dan blijkt ook dat wij niet de enige zijn, die zo van de bessen genieten. Voor lijsters, merels en spreeuwen is het een overheerlijk maaltje. Kijk wel uit: de vuurdoorn heeft scherpe takdoorns. In de natuur vormen deze een gedegen obstakel voor de natuurlijke vijanden van vogels. Veel mensen kennen de vuurdoorn als bedekking van een muur of schutting. Maar ze zijn ook te koop als losse plant in bijvoorbeeld een spiraalvorm geleid. Deze vuurdoorns doen het heel mooi in een pot op het terras. Zet een paar potten met vuurdoorns bij elkaar met een verschillende beskleur.

Groene versierders
Kleed de potten met vuurdoorns aan met lage groenblijvende heestertjes als hebe en jeneverbes in verschillende groenkleuren. Hebes zijn er in verschillende typen. Het dwergtype is er in verschillende kleuren groen van blauwgrijs en lichtgeel tot donkergroen aan toe. Mooi als als basislaag in een pot met een hoger opgaande plant zoals de vuurdoorn. Datzelfde geldt ook voor de jeneverbes. Ze zijn er van hoog opgaande conifeer tot laagblijvend miniconifeertje met naaldvormige blaadjes, die het prima doen als groenblijvende bodembedekker in pot. Houd rekening met de winter door vorstbestendige potten te gebruiken.
 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Sundaville, de zomer in bloemvorm!

Warmte kust een Sundaville pas echt wakker. Niet voor niets zie je deze plant vanaf april voor het eerst in je tuincentrum. Zodra de buitentemperatuur boven de 12 graden komt, begint de Sundaville uit de maagdenpalmfamilie aan het nieuwe seizoen. Heb jij een mooie plek voor deze tropische verrassing?

 

Sundaville is niet haar enige naam…

Ging er bij Sundaville niet meteen een lichtje branden? Misschien ken je haar als Man...

Lees meer...
Gewone verzorging, buitengewone beloning!

Struikmargriet klinkt Nederlands, maar de herkomst van deze plant ligt in het zonnige zuiden. De Argyranthemum frutescens, ofwel Struikmargriet, komt van de Canarische Eilanden. Met name in Tenerife, Fuerteventura en Gran Canaria ligt haar geboortegrond. Misschien brengt deze fleurige bloeier iedereen daarom al bij de eerste blik in een zomerse stemming!


Struikmargriet: explosie van schoonheid

De struikmargriet mag dan een een...

Lees meer...
De flowerpower van hoornviooltjes

Aan het kleurrijke hoornviooltje (Viola cornuta) kun je gewoon geen hekel hebben. De bloemen fleuren makkelijk een leeg plekje of hoekje op, bloeien lang door en de groene bladeren houden stand tijdens de winter. GroenRijk heeft voor jou alvast hoornviooltjes in een wandhanger geplant zodat je er thuis gelijk van kunt genieten. 


Vrolijk viooltje 

Het hoornviooltje (Viola cornuta) is in het wild te vinden in de Pyreneeën, Alpen...

Lees meer...