Nieuws

Struikheide

Deze prachtige struikheide bloeit lange tijd met drie kleuren in één pot

Lees meer...

De Hebe Addenda®  is een groenblijvende struik die tot eind oktober bloeit met paarse bloemen

Lees meer...
Tuinplant van de maand augustus: Gentiaan!

Door zijn intens blauwe kleur en de mooie klokvormige bloemen laat de gentiaan ons wegdromen over alpenweides, de plek waar hij van nature groeit. Het assortiment gentiaan is flink ontwikkeld en er komen witte, roze, blauwe en tweekleurige variëteiten in voor. Een prachtige vaste plant voor in potten of in de volle grond.

Lees meer...

De magnifieke bolchrysanten zijn geweldige bloeiers die graag op een lichte plek buiten staan

Lees meer...
Aloë: woonplant van de maand augustus

Zet eens een stukje levende natuurhistorie op tafel met Aloë, de dinosaurus onder de woonplanten, die weer helemaal trendy is door zijn oer en stoer uitstraling. 

Lees meer...

Pluimhortensia (Hydrangea paniculata) ‘Pinky Winky’ bloeit spectaculair met roomwitte bloemen die vanaf augustus naar dieproze verkleuren

Lees meer...

Deze week (keuze uit) vier fantastische, totaal verschillende superrozen voor je tuin

Lees meer...
Mini Petunia in hangpot

Mini-Petunia’s (Calibrachoa) trekken zich niets aan van slecht weer. En je hoeft geen uitgebloeide bloemen te verwijderen. Dat doen de planten zelf!

Lees meer...
Portulaca

Portulak ‘Carnaval’ (Portulaca grandiflora ‘Carnaval’) zorgt altijd voor vrolijke zomersfeer. Zo’n pot met portulak ‘Carnaval’ is één groot kleurenfeest. GroenRijk biedt deze plant aan in een kleurrijke combinatie (allerlei blijmakende bloemkleuren bij elkaar) in één pot. Portulak is een van die heerlijke planten die je meteen aan het zonnige zuiden doen denken. Wat ze uitstralen is pure vakantiesfeer! Daar hoef je dus niet voor op reis. Portulak stamt dan ook uit het warme, tropische deel van Zuid-Amerika: uit Brazilië, Argentinië en Uruguay. Pure passie! De planten bloeien het meest uitbundig in de volle zon. In de kleuren van de bloemen klinkt de samba, de bossa nova en de tango. Een werveling van kleur. En ze verdragen met hun vetplantachtige eigenschappen aardig wat droogte. Ook dat is niet verkeerd! Kortom, wil je iets vrolijks en makkelijks laten bloeien op je balkon of terras (vóór in de border kan ook!)? Kies dan voor portulak ‘Carnaval’!

Lees meer...