Vandaag geopend van 09:00 t/m 17:00

Dit blok laten staan! Bevat een lijntje om de header op te delen.

Pompen en filters

Afhankelijk van de groottte van de vijver kiest u een pomp. In eerste instantie wordt een pomp aangeschaft om het vijverwater in beweging te houden maar ze kunnen ook worden gebruikt voor watervalletjes, een fontein aan te sluiten of het water naar de filter te pompen. Voor een fontein is het belangrijk  te bepalen hoe hoog de pomp het water kan oppompen en het aantal liters dat hij per minuut kan verpompen. Voor een fonteinstraal van 50 cm is een pomp met een capaciteit van 30/40 liter per minuut geschikt. Speciale kopstukken geven een extra dimensie aan de fontein.

Wanneer de vijver troebel wordt kan dat verschillende oorzaken hebben, maar vaak biedt een filtersysteem uitkomst. Er zijn diverse soorten filtersystemen, het conventionele systeem die het water grof filtert, maar ook filters met twee- of meer kamers waar het water doorheen geleid wordt. Natuurlijk kunnen we u hierover uitgebreid inlichten.

Producten voor Pompen en filters

 • Pond vac vijverstofzuiger + gratis vuilwaterfilter

  Pond vac vijverstofzuiger + gratis vuilwaterfilter

  Nu compleet voor €159,- met gratis vuilwaterfilter t.w.v. €39,95

  Hozelock
  €159 compleet met vuilwaterfilter
 • Starter filter set 3000

  Starter filter set 3000

  Velda VT Starter Filter Set 3000De Starter Filter Set is een ideaal en probleemloos filtersysteem voor uw vijver. Het filter is voorzien van alle benodigde filtermaterialen aan-voerslang en slangtules. Het filter en de pomp zijn zeer eenvoudig aan te sluiten. Met 5 Watt UVC pomp 1000l/u en slang

  Velda
  119,00