Blij met Betulia buiten

Blij met Betulia buiten

Een kamerplant als de Betulia naar buiten? Dat kan! Deze rijkbloeiende huisgenoot pikt namelijk net als jij graag een zonnig terrasje. Vanaf half mei is de buitentemperatuur ook ’s nachts zo behaaglijk dat de Betulia eigenlijk niet meer naar binnen wil…

Kleur
De Betulia is een kamerplant die is opgebouwd uit tientallen kleine bloemetjes. De kamerplant zorgt daarmee voor een sterk kleuraccent in en om het huis. Kies je voor knalrood of felroze dan is het een ideale plant voor een zomers feestje. Houd je meer van zomerromantiek kies dan voor zachte tinten. En of je nu van een moderne of landelijke stijl houdt… de Betulia zet balkon of terras sowieso in bloei! Zet bijvoorbeeld eens meerdere Betulia’s in identieke potten op het terras. Het resultaat is een overtuigende bloemenzee. Vier op een rij!

Eenvoudig
Betulia’s zijn makkelijke kamerplanten voor zowel binnen als buiten. Staan ze op het terras? Hou ze dan wel uit de wind en gun ze wat halfschaduw voor het kleurrijkste resultaat. Met één à twee keer per week een scheutje water en een beetje voeding blijven ze lekker lang doorbloeien. Wanneer je bovendien de uitgebloeide bloemen weghaalt zal de Betulia continu nieuwe bloemknoppen vormen.

Tip: Voor iedereen die zijn kamerplanten vergeet water te geven is er nu de handige plantmanager op de ‘Mijn Plant’-app voor iPhones en Androids. Je krijgt automatisch een seintje als het tijd is om water te geven. De app is gratis verkrijgbaar via iTunes en www.mooiwatplantendoen.nl.
 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Beter leven met gezond groen

Kamerplanten zijn natuurlijke sfeermakers en sommigen hebben iets extra’s. Luchtzuiverende planten leveren namelijk een positieve bijdrage aan elke leefruimte. Dat ervaar je fysiek en mentaal. Wonen, werken, slapen en relaxen… het gaat allemaal beter met gezond groen. Luchtzuiverende kamerplanten hebben het meeste effect in de periode oktober tot en met maart. De meeste mensen houden dan ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten waardoor er beduidend minder geventileerd wordt. Hoe meer...

Lees meer...
De Calathea kun je niet weerstaan

Groen, aubergine, bont, gevlekt of geribbeld: de ovale bladeren van de Calathea trekken je aandacht. Deze tropische kamerplant is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook nog eens luchtzuiverend en niet giftig voor huisdieren en kinderen. Bij GroenRijk vind je een aantrekkelijke Calathea-mix waarmee je gelijk sfeer geeft aan je huis.

 

Bewegende bladeren

De Calathea leeft in het wild onder de bomen in de tropische regenwouden...

Lees meer...
Struikheide: drie kleuren in één pot!

Ze verschieten niet spontaan van kleur. GroenRijk heeft een vinger in de pap gehad bij de Calluna vulgaris ‘Garden Girls’ Tricolor. We hebben drie planten met verschillende bloemkleuren in één pot gezet: een paarse, roze en zilverwitte. Doordat ze samen in een pot staan verstrengelen ze mooi, wat een prachtig vlammend effect geeft.

 

Zomerheide en winterheide

Calluna vulgaris wordt ook wel Dopheide of Zomerheide genoemd, naar de pe...

Lees meer...