Zomerbloeiers

Zomerbloeiers

Ja, verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen, dan bloeien deze zomerbloeiers langer door.            

Potten, bakken, manden en hele perken in je tuin vol zomerbloemen! Kleur, kleur en nog eens kleur! Heerlijk, zo creëer je een blij zomergevoel overal om je heen. Het kan nu met een enorm assortiment planten die in grote potten (13 cm doorsnee) zijn gekweekt. Je koopt ze bij GroenRijk volop bloeiend en dat blijven ze maandenlang uitbundig doen. De best denkbare plantenkwaliteit. Sommige soorten worden uit zaad opgekweekt, andere uit stek (van moederplanten). Die laatste worden stekperkgoed genoemd. Die vertonen de grootste uniformiteit (alle planten lijken dan heel veel op elkaar). Beter en sterker is er niet. GroenRijk heeft de beste plantenkwaliteit voor je gekozen. Aan jou om te beslissen wat je zelf de mooiste bloemen vindt.

Als je ze ziet, krijg je al een vakantiegevoel! Zoveel kleur!
Er zijn enorm veel soorten zomerbloemen. Denk maar aan geraniums (Pelargonium), Spaanse margrieten (Osteospermum), Mexicaantjes (Ageratum), waaierbloemen (Scaevola), en de rankende Surfinia’s en Calibrachoa’s. Deze week rekent GroenRijk er een paar tot de grote favorieten. Die moeten absoluut in het zonnetje worden gezet:

De wit bloeiende Bacopa (of Sutera, dat is een andere naam voor dezelfde soort) bloeit maar door (tot ver in oktober) met een enorme stroom witte bloempjes. Ze hebben heel fijn, hartvormig blad aan stevige stengels en ze komen oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. Er bestaan trouwens ook rassen met blauwe bloempjes.

Andere witbloeiende zomerbloeiers zijn bijv. Lobelia erinus ‘Paper Moon’ en ‘Snowball’. Ook sommige Portulaca-rassen bloeien wit. Ook heel mooi: wit bloeiende Nierembergia.

De geel bloeiende Sanvitalia, een dwergzonnebloem uit Mexico en Guatemala. De meeste bloeien geel met een groen, bruin of zwart hartje, maar bijv. het ras ‘Mandarin’ heeft puur oranje bloemblaadjes. De planten worden ca. 15 cm hoog. Rijk bloeiend aan vrij slappe stengels.

Er zijn ook prachtig oranje bloeiende Petunia’s en Calibrachoa’s (Mini-Petunia’s). En ook afrikaantjes (Tagetes) zijn vaak behoorlijk oranje, evenals Gazania’s! 

Roze-paars bloeiende Verbena. Er zijn omhoog groeiende en hangende Verbena-rassen. Wil je een hanging basket beplanten, dan neem je natuurlijk een hangend type met lange, soepele, stengels. Alles rassen hebben één ding gemeen: ze vormen maandenlang ongelooflijk veel roze tot paarse bloempjes in rijke schermen of trossen. Soms hebben de bloempjes een lichter oog. Het zijn prachtige, sterke planten die je heel makkelijk kunt verzorgen.

Heel blauw bloeien Felicia en Lobelia. Het blauw madeliefje (Felicia amelloides) zit maandenlang vol blauwe bloempjes met een geel hartje. De planten worden 30-50 cm hoog. Net zoals alle andere, hier genoemde planten zijn het echte zonneplanten. Je kunt ze in de volle grond, maar net zo goed in potten en bakken planten.

Misschien nog wel blauwer (in allerlei tinten blauw) zijn de  vele rassen van Lobelia erinus met hun prachtige bloempjes (met drie hangende blaadjes en twee ‘oortjes’ erboven. Er zijn trouwens ook rassen met witte bloemen (zie bij ‘Wit’), zoals er ook Bacopa-rassen met blauwe bloemen zijn (zie ook bij ‘Wit’). En dan vergeten we de prachtige Scaevola’s bijna. Die vormen rijke trossen  heel bijzondere violetblauwe bloempjes.

Staat jouw lievelingskleur hier niet bij? Natuurlijk heeft GroenRijk die wel voor je. Heel mooi is de scharlakenrood bloeiende Portulaca grandiflora uit Zuid-Amerika. Leuke planten die van de zonnigste en warmste plekken houden die je maar geven kunt. De bloemen gaan open als de zon schijnt. Ze lijken wel wat op kleine pioenen. Of kijk bij de rode geraniums (Pelargonium Zonale). Die vormen een klassieke combinatie (een echt een-tweetje) met blauwe lobelia’s. En er zijn trouwens ook rood bloeiende Lobelia’s en Petunia’s (ook Surfinia’s). Roze, violette en zalmkleurige bloemen vind je bijv. bij Petunia’s (ook Surfinia’s en Calibrachoa’s). New Guinea Vlijtig Liesjes en ‘gewone’ Vlijtig Liesjes (Impatiens). Vlijtig Liesjes zijn bovendien ook geschikt voor een schaduwrijk plekje. GroenRijk biedt een geweldige keuze. Maak leuke combinaties in jouw lievelingskleuren.

Verpleging
Alle planten die GroenRijk heeft geselecteerd, staan in topconditie op je te wachten. Als jij ze zon geeft, altijd voldoende water en een keer per week plantenvoeding in het gietwater, zullen ze schitterend blijven bloeien. De meeste zelfs tot de vorst er in het najaar een eind aan maakt. Als je bang bent dat je die extra krachtvoeding vergeet te geven, kun je ook voedingsstaafjes bij de wortels in de potgrond duwen. Dan hoef je verder nergens meer aan te denken en alleen nog maar water te geven.

TIP: GroenRijk heeft alles voor je zomerbloemen. Ook hangbakken, tuinetagères en planten‘tribunes’ in diverse hoogten. Daar kun je een hele pottentuin op kwijt.

In kort bestek
Rijkbloeiende zomerbloemen wil je niet missen. Anders doe je jezelf echt te kort. Al die kleurrijke, zonnige zomerbloemen om je heen geven een geweldige, optimistische, vrolijke sfeer. GroenRijk heeft planten van topkwaliteit voor je klaar staan. Maak je eigen bloemenfeest en vier dat maandenlang! Zomerbloemen zijn allemaal makkelijk te verzorgen.

Kijk voor meer informatie op groenrijk.nl

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Hibiscus Suniq XXL: extreme eyecatcher

Extreem grote tropisch ogende bloemen sieren de Hibiscus Suniq XXL vanaf half juli. Deze kleurige heester is een absoluut pronkstuk in je tuin en staat perfect in een bak of pot op je terras.

Gigantische bloemen

Oorspronkelijk komt de Hibiscus overal in de wereld in zowel tropische als subtropische streken voor. Vooral bekend zijn de tuinhibiscus (Hibiscus syriacus) of altheastruik en natuurlijk de Chinese roos (Hibiscus rosa-sinensi...

Lees meer...
Beste Folder Awards 2024 gewonnen!

Mooi nieuws! Tijdens de consumentenverkiezing 'Beste Folder Awards 2024' in Amersfoort op dinsdag 21 mei jl. hebben we opnieuw de felbegeerde Beste Folder Awards gewonnen! Zowel de papieren als de online folder van GroenRijk zijn bekroond als beste folders in de categorie bouwmarkt, tuin & dier. Het juryrapport prees de papieren folder als ‘duidelijk leesbaar en overzichtelijk’ en de digitale folder vanwege de ‘prachtige opmaak’.
 
De Beste Fold...

Lees meer...
Struikroos, krachtig bloeiend en geurend

Rosa Tantau Premium is een collectie van unieke rozensoorten die vooral opvallen door een veelheid aan grote, dichtgevulde, sierlijke bloemen die lang doorbloeien en vaak ook nog heerlijk geuren!

 

Op het hoogste niveau

Glanzend donkergroen blad, een mooie, bossige groeiwijze en opvallend veel grote en dichtgevulde bloemen: dat is de Rosa Tantau. Deze bijzondere rozen zijn gekweekt door de wereldberoemde teler Rosen Tanta...

Lees meer...