Campanula Ambella

Campanula Ambella

Ja, de Campanula Ambella® groeit compact en bolvormig en bloeit vanuit het hart naar de zijkanten.

De Campanula Ambella® is een nieuwe kweeklijn in de klokjesbloemen met een fantastische, stijlvolle uitstraling. De planten bloeien geweldig mooi met klokjesvormige bloemen of beter bloemen in de vorm van sierlijke belletjes. De kwekers hebben tot nu toe paars, blauw en witbloeiende typen veredeld. Ze zijn er dus in drie bloemkleuren. GroenRijk biedt deze prachtige planten nu bloeiend aan in een extra grote maat: in kweekpotten van liefst 15 cm doorsnee. Werkelijk magnifieke planten van hoge kwaliteit. Alle Campanula Ambella®’s zijn geschikt voor zowel binnen als buiten. Ze zijn zelfs winterhard. Dat komt doordat de ouderplanten waaruit ze zijn ontwikkeld van nature in een gebied groeien waar het ’s winters flink kan vriezen: van het Hoge Tatra-gebergte in Slowakije tot in Servië op de Balkan. Die twee oudersoorten zijn Campanula poscharskyana en C. portenschlagiana. Twee van de ruim driehonderd soorten klokjesbloemen die in de wilde natuur voorkomen.

Uit stek vermeerderd
Alle Campanula Ambella® ’s worden niet uit zaad, maar uit stek vermeerderd. Dat gebeurt om de eigenschappen van de planten heel nauwkeurig te behouden in alle exemplaren. Via stek worden ze heel uniform doorgekweekt. Daardoor blijven het steeds in alle generaties de prachtige, dankbare planten die je zo graag ziet. Ze voelen zich thuis in ieder type interieur, op elk terras en balkon (mits niet te zonnig) en in iedere tuin. Ze zijn door hun bloemkleuren ook heel makkelijk met andere planten te combineren. De planten zullen heel lang een stroom magnifieke blauwe, paarse of witte klokvormige bloemen produceren! Planten die buiten groeien kunnen ieder jaar in mei alweer in bloei komen. Ze bloeien dan de hele zomer en vaak in de herfst nog eens.

Makkelijk te verzorgen
De planten die je nu bij GroenRijk koopt, bloeien al. Zet ze in huis op een lichte plek, maar niet in de volle zon. Buiten kun je ze op een plek zetten waar een paar uur per dag de zon direct op schijnt (voor de rest van de dag dus licht beschaduwd). Campanula Ambella®’s verdampen vrij veel water. Zorg dat hun potkluit niet uitdroogt. Regelmatig water geven dus. Zet je ze in hun kweekpot in een sierpot, zorg dan dat er een drainagegat in de sierpot zit. Overtollig water moet weg kunnen. Geef in pot gehouden, bloeiende planten om de veertien dagen wat vloeibare plantenvoeding in het gietwater. Als in de herfst de bloei stopt, ook geen voeding meer geven (nog wel water!). Volg de aanwijzingen op de verpakking. Plant je deze Campanula’s in de volle grond van je tuin, dan redden ze zich daar prima, maar ook dan bij droogte gieten! De grond moet trouwens voldoende doorlatend zijn om vooral ’s winters stagnerend water (langdurig aanwezige plassen op de grond) te voorkomen. Bij te veel winterse nattigheid kunnen de wortels gaan rotten. In de herfst sterven deze vaste planten bovengronds af, maar de wortels blijven doorleven. Van daaruit lopen de planten in het voorjaar weer uit. Haal de afgestorven stengel- en bladresten weg zodra je nieuw groen ziet verschijnen. Bij goede verzorging zullen deze Campanula’s jaar na jaar steeds weer prachtig gaan bloeien. Verpot in pot gehouden planten om de twee jaar in verse potgrond. Deze klokjesbloemen zijn geweldig winterhard. Het mag – als ze in de volle grond staan – gerust 20 graden vriezen. Bij potplanten die buiten blijven wat winterbescherming om de pot heen naanbrengen omdat de kou anders van alle kanten de wortels kan bereiken. Haal regelmatig de uitgebloeide bloemen weg, zeker als de bloei wat minder lijkt te worden. Dat is voor  Ambella®-Campanula’s een prikkel om nog langer door te bloeien dan ze van nature al doen (of zelfs weer opnieuw te gaan bloeien als ze al zijn uitgebloeid).

TIP: Ambella®-Campanula’s zijn door hun nette, compacte, bolle groeivorm buitengewoon geschikt als kamerplant. Het zijn echte designplanten die zowel in klassieke als hightech-interieurs zeer worden gewaardeerd. Daardoor is een Ambella®-Campanula ook een ideaal cadeau.

In kort bestek
Je wilt genieten van stromen prachtige  paarse, blauwe of witte klokjesvormige bloemen? Ze zijn nergens mooier en rijker dan bij Campanula’s! GroenRijk biedt deze week de speciaal ontwikkelde, stijlvolle, sterke Ambella®-Campanula’s aan in een extra grote maat (potdoorsnee 15 cm). Geschikt voor zowel binnen als buiten. Meerjarig. Winterhard. Makkelijk te verzorgen. Je wordt beloond met stromen bloemen tot in de herfst.

Kijk voor meer informatie op groenrijk.nl

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Hibiscus Suniq XXL: extreme eyecatcher

Extreem grote tropisch ogende bloemen sieren de Hibiscus Suniq XXL vanaf half juli. Deze kleurige heester is een absoluut pronkstuk in je tuin en staat perfect in een bak of pot op je terras.

Gigantische bloemen

Oorspronkelijk komt de Hibiscus overal in de wereld in zowel tropische als subtropische streken voor. Vooral bekend zijn de tuinhibiscus (Hibiscus syriacus) of altheastruik en natuurlijk de Chinese roos (Hibiscus rosa-sinensi...

Lees meer...
Beste Folder Awards 2024 gewonnen!

Mooi nieuws! Tijdens de consumentenverkiezing 'Beste Folder Awards 2024' in Amersfoort op dinsdag 21 mei jl. hebben we opnieuw de felbegeerde Beste Folder Awards gewonnen! Zowel de papieren als de online folder van GroenRijk zijn bekroond als beste folders in de categorie bouwmarkt, tuin & dier. Het juryrapport prees de papieren folder als ‘duidelijk leesbaar en overzichtelijk’ en de digitale folder vanwege de ‘prachtige opmaak’.
 
De Beste Fold...

Lees meer...
Struikroos, krachtig bloeiend en geurend

Rosa Tantau Premium is een collectie van unieke rozensoorten die vooral opvallen door een veelheid aan grote, dichtgevulde, sierlijke bloemen die lang doorbloeien en vaak ook nog heerlijk geuren!

 

Op het hoogste niveau

Glanzend donkergroen blad, een mooie, bossige groeiwijze en opvallend veel grote en dichtgevulde bloemen: dat is de Rosa Tantau. Deze bijzondere rozen zijn gekweekt door de wereldberoemde teler Rosen Tanta...

Lees meer...