Februari 2013: De Maand van de Gebitscontrole

Februari 2013: De Maand van de Gebitscontrole

Wist je dat 4 van de 5 honden en 2 van de 3 katten ouder dan 3 jaar last hebben van gebitsproblemen? Toch denken de meeste baasjes dat het gebit van hun huisdier gezond is. Om het belang van gebitsverzorging onder de aandacht van honden- en katteneigenaren te brengen organiseren dierenartsen, PEDIGREE® en WHISKAS® in februari voor de zevende keer de Maand van de Gebitscontrole.


Heeft jouw hond of kat last van gebitsproblemen?
Een verwaarloosd gebit kan ernstige gevolgen hebben, zoals het verlies van tanden of zelfs ontstekingen in belangrijke organen. Een belangrijke oorzaak van het ontstaan van tandsteen en tandvleesontstekingen is tandplak. Dagelijkse gebitsverzorging door middel van tandenpoetsen kan tandplak en daarmee de vorming van tandsteen tegengaan.

Aanvulling op de dagelijkse gebitsverzorging
Er bestaan goede producten om het gebit van jouw hond of kat extra te verzorgen. Zo heeft PEDIGREE® DentaStix® een wetenschappelijk bewezen werking op tandplak bij honden. Bij dagelijks gebruik kan het de vorming van tandsteen op het gebit tot 80% helpen verminderen. Actieve ingrediënten (natriumtripolyfosfaat en zinksulfaat), die ook doorwerken nadat de stick is opgegeten, in combinatie met de textuur en de unieke X-vorm zorgen voor deze hoge effectiviteit.  DentaStix® is een gebitsverzorgend tussendoortje dat niet alleen goed is voor zijn gebit, hij vindt het ook erg lekker.

WHISKAS® heeft de producten Dentabits® en Droge Brokjes die de tanden en het tandvlees van katten op twee manieren helpen gezond te houden. Ze bevatten een actief ingrediënt, waarvan wetenschappelijk bewezen is dat het de mondhygiëne helpt te verbeteren door de vermindering van de opbouw van tandplak en tandsteen. De ruwe textuur zorgt bovendien voor een licht schurende werking tijdens het kauwen.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie en de deelnemende praktijk bij jou in de buurt op: www.gebitscontrole.nl. Je vindt hier niet alleen instructievideo's voor tandenpoetsen, maar kunt ook online een gebitscheck doen, zodat je direct kunt ziet of jouw hond of kat wellicht gebitsproblemen heeft.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Hibiscus Suniq XXL: extreme eyecatcher

Extreem grote tropisch ogende bloemen sieren de Hibiscus Suniq XXL vanaf half juli. Deze kleurige heester is een absoluut pronkstuk in je tuin en staat perfect in een bak of pot op je terras.

Gigantische bloemen

Oorspronkelijk komt de Hibiscus overal in de wereld in zowel tropische als subtropische streken voor. Vooral bekend zijn de tuinhibiscus (Hibiscus syriacus) of altheastruik en natuurlijk de Chinese roos (Hibiscus rosa-sinensi...

Lees meer...
Beste Folder Awards 2024 gewonnen!

Mooi nieuws! Tijdens de consumentenverkiezing 'Beste Folder Awards 2024' in Amersfoort op dinsdag 21 mei jl. hebben we opnieuw de felbegeerde Beste Folder Awards gewonnen! Zowel de papieren als de online folder van GroenRijk zijn bekroond als beste folders in de categorie bouwmarkt, tuin & dier. Het juryrapport prees de papieren folder als ‘duidelijk leesbaar en overzichtelijk’ en de digitale folder vanwege de ‘prachtige opmaak’.
 
De Beste Fold...

Lees meer...
Struikroos, krachtig bloeiend en geurend

Rosa Tantau Premium is een collectie van unieke rozensoorten die vooral opvallen door een veelheid aan grote, dichtgevulde, sierlijke bloemen die lang doorbloeien en vaak ook nog heerlijk geuren!

 

Op het hoogste niveau

Glanzend donkergroen blad, een mooie, bossige groeiwijze en opvallend veel grote en dichtgevulde bloemen: dat is de Rosa Tantau. Deze bijzondere rozen zijn gekweekt door de wereldberoemde teler Rosen Tanta...

Lees meer...