Garden Girls struikheide: geen bloemen maar knoppen

Garden Girls struikheide: geen bloemen maar knoppen

Met de Garden Girls struikheide (Calluna vulgaris) is iets bijzonders aan de hand: de bloemen komen niet uit, maar blijven in de knop. En dat heeft een bijzonder effect! Deze knopheide bloeit daardoor veel langer door dan de normale struikheide met open bloemen. De tweekleurige Twin-versie vind je nu volop bij GroenRijk.

Speling als veredeling

Bij heideplanten komt een speling van de natuur soms spontaan voor. De kwekers van Garden Girls ontdekten struikheide waarvan de knoppen niet helemaal waren opengaan en gebruikten deze eigenschap om mee door te kweken. Het grote voordeel van deze struikheide is dat ze, in een poging om toch nog bestoven te worden, langer bloeit. Uiteindelijk maakt de plant geen zaden aan, maar door te stekken kan de knopheide toch worden gekweekt. Inmiddels zijn er al vele soorten.  

Beetje zuur

De Garden Girls houden, net als andere heideplanten, van zure grond. Je kunt ze plaatsen bij andere zuurminnende planten zoals rododendron, magnolia of hortensia. Maar je kunt ook zelf een ruim plantgat vullen met een mengsel van tuinturf en aarde. Óf kies voor bij GroenRijk verkrijgbare kant-en-klare heidegrond. Maak het jouw Garden Girls helemaal naar de zin met een plekje in de zon of halfschaduw. In maart snoei je de takken tot een derde van de plant. Er moet nog wel wat groen loof overblijven.

Zorgeloze Garden Girls

De Calluna vulgaris Garden Girls bloeit tussen juli en november en kan ook goed tegen regen, mist en vorst. Afhankelijk van de soort knopheide worden de planten rond 50 centimeter hoog. Daardoor vind je vast makkelijk een plekje voor deze verfijnde knopheide. Hou je van een speels effect? Neem dan de Twin-variant mee van GroenRijk met twee kleuren in een pot. De rood-wit kleurencombinatie past prima bij veel andere plantensoorten.

Je gaat vast van de Garden Girls houden!

De liefelijke knopjes van knopheide hebben een grote aantrekkingskracht én het is ook nog een makkelijke plant. Reden genoeg om bij GroenRijk wat potten met Garden Girls mee te nemen! Dit maakt ze onweerstaanbaar:

  • Door de bescheiden bloei past deze heidesoort bij veel andere tuinplanten.
  • Knopheide bloeit tot in november.
  • De planten zijn winterhard.
  • Regen, hagel en vorst zijn geen probleem.
  • Zelfs in een pot overleeft knopheide gure tijden.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Sundaville, de zomer in bloemvorm!

Warmte kust een Sundaville pas echt wakker. Niet voor niets zie je deze plant vanaf april voor het eerst in je tuincentrum. Zodra de buitentemperatuur boven de 12 graden komt, begint de Sundaville uit de maagdenpalmfamilie aan het nieuwe seizoen. Heb jij een mooie plek voor deze tropische verrassing?

 

Sundaville is niet haar enige naam…

Ging er bij Sundaville niet meteen een lichtje branden? Misschien ken je haar als Man...

Lees meer...
Gewone verzorging, buitengewone beloning!

Struikmargriet klinkt Nederlands, maar de herkomst van deze plant ligt in het zonnige zuiden. De Argyranthemum frutescens, ofwel Struikmargriet, komt van de Canarische Eilanden. Met name in Tenerife, Fuerteventura en Gran Canaria ligt haar geboortegrond. Misschien brengt deze fleurige bloeier iedereen daarom al bij de eerste blik in een zomerse stemming!


Struikmargriet: explosie van schoonheid

De struikmargriet mag dan een een...

Lees meer...
De flowerpower van hoornviooltjes

Aan het kleurrijke hoornviooltje (Viola cornuta) kun je gewoon geen hekel hebben. De bloemen fleuren makkelijk een leeg plekje of hoekje op, bloeien lang door en de groene bladeren houden stand tijdens de winter. GroenRijk heeft voor jou alvast hoornviooltjes in een wandhanger geplant zodat je er thuis gelijk van kunt genieten. 


Vrolijk viooltje 

Het hoornviooltje (Viola cornuta) is in het wild te vinden in de Pyreneeën, Alpen...

Lees meer...