Verse overvloed met de Italiaanse kruidenmix 

Verse overvloed met de Italiaanse kruidenmix 

Met verse kruiden wordt je keukenkunst gegarandeerd verfijnder. GroenRijk verkoopt een Italiaanse mix van rozemarijn, salie, tijm en lavendel die een geraffineerde smaak geven aan gerechten. Bovendien staan de plantjes mooi in potten in de keuken of op een eigen plek in de tuin. 

 

Mediterrane smaakmakers

Met wat verse rozemarijn, tijm, salie en lavendel in je gerechten wordt je in een handomdraai een keukenmaestro. Deze kruiden ruiken en smaken niet alleen heerlijk, maar geven ook leuke, eetbare bloemetjes. Met wat handigheid kun je lang blijven genieten van deze kruidige mix. 

 

Rozemarijn (Rosmarinus officinalis)

Rozemarijn heeft vele lila bloemetjes en een heerlijke geur. Je hebt er maar weinig van nodig om smaak aan gerechten als groenteschotels of stoofvlees te geven. Rozemarijn kan in een ruime pot of in de volle grond uitgroeien tot een heester van wel één meter hoog. Hij houdt van zon, kan goed tegen droogte, is wintergroen en verdraagt lichte vorst.

 

Echte marjolein (Origanum majorana)

De Echte Marjolein heeft zijn herkomst uit het mediterrane gebied. De oude Grieken en Romeinen kende dit plantje al. Met zijn kruidige aroma en zachte smaak past dit kruid perfect bij kip of vis. Ook in een salade doet dit kruid het goed. De Echte marjolein staat graag in de volle zon en in goed doorlatende grond. Van juni tot augustus siert dit kruid zich met witte of lila kleurige bloemetjes waar insecten dol op zijn.

 

Tijm (Thymus vulgaris)

Dit kruid is klein maar fijn, past in veel gerechten en geeft een mooie basissmaak. De blaadjes rits je het handigst van boven naar onder van een takje af. Het is een winterharde, vaste plant die houdt van zon en kalkrijke grond. Vanwege zijn compacte vorm past tijm mooi vooraan in een bak of kruidentuintje. Je kunt oogsten van april tot en met oktober.

 

Lavendel (Lavendula angustifolia) 

De Romeinen brachten lavendel naar Noord-Europa. Veel mensen hebben deze winterharde plant in hun tuin of op het balkon vanwege de geur en de paarsblauwe bloemen. Minder bekend is dat je de jonge blaadjes en bloemen ook als keukenkruid kunt gebruiken, bijvoorbeeld in zoete gerechten of bij vis en gevogelte. Zet lavendel op een zonnige, goed waterdoorlatende plek. Snoei halverwege maart tot 15 cm boven de grond (waar de eerste scheutjes beginnen) en top na de bloei de bovenkant.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Sundaville, de zomer in bloemvorm!

Warmte kust een Sundaville pas echt wakker. Niet voor niets zie je deze plant vanaf april voor het eerst in je tuincentrum. Zodra de buitentemperatuur boven de 12 graden komt, begint de Sundaville uit de maagdenpalmfamilie aan het nieuwe seizoen. Heb jij een mooie plek voor deze tropische verrassing?

 

Sundaville is niet haar enige naam…

Ging er bij Sundaville niet meteen een lichtje branden? Misschien ken je haar als Man...

Lees meer...
Gewone verzorging, buitengewone beloning!

Struikmargriet klinkt Nederlands, maar de herkomst van deze plant ligt in het zonnige zuiden. De Argyranthemum frutescens, ofwel Struikmargriet, komt van de Canarische Eilanden. Met name in Tenerife, Fuerteventura en Gran Canaria ligt haar geboortegrond. Misschien brengt deze fleurige bloeier iedereen daarom al bij de eerste blik in een zomerse stemming!


Struikmargriet: explosie van schoonheid

De struikmargriet mag dan een een...

Lees meer...
De flowerpower van hoornviooltjes

Aan het kleurrijke hoornviooltje (Viola cornuta) kun je gewoon geen hekel hebben. De bloemen fleuren makkelijk een leeg plekje of hoekje op, bloeien lang door en de groene bladeren houden stand tijdens de winter. GroenRijk heeft voor jou alvast hoornviooltjes in een wandhanger geplant zodat je er thuis gelijk van kunt genieten. 


Vrolijk viooltje 

Het hoornviooltje (Viola cornuta) is in het wild te vinden in de Pyreneeën, Alpen...

Lees meer...