Bosviooltjes: eerste hulp bij lentekriebels!

Bosviooltjes: eerste hulp bij lentekriebels!

Heb jij het voorjaar al in je bol maar is je tuin of balkon nog bezig met wakker worden? Met bosviooltjes haal je de lente alvast naar je toe. Ze hebben het talent om lege hoekjes en kale plekjes meteen te laten stralen en blijven maar bloeien! GroenRijk heeft alvast een leuke mix voor jou in een schaal gezet.

Bosbewoners

Bosviooltjes (Viola cornuta) zijn in veel verschillende kleuren te koop en je kunt ze eindeloos combineren met andere planten. Aan de achterkant steekt een hoornvormig uitstulpseltje uit. Een andere naam voor het bosviooltjes is dan ook hoornviooltje. Bosviooltjes zijn kleiner dan de gewone viool, groenblijvend, bodembedekkend en meerjarig. In het wild groeien ze als blauwe bloemetjes in het bos in de Pyreneeën, Alpen en Apennijnen.

IJzersterke bloeier

Zowel in de volle grond als in potten, schalen of hangpotten doen bosviooltjes het prima. Ze bloeien eindeloos lang en leiden je met gemak door de lente én de zomer heen. Ze kunnen zelfs tot in oktober doorgaan met stralen. Daarnaast zijn ze ijzersterk en makkelijk te verzorgen. Een geweldige prestatie voor zulke kwetsbaar ogende bloemetjes. Kwekers kunnen bovendien nog spelen met het moment waarop viooltjes gaan bloeien. Ze zaaien dan de winterviolen op een ander moment in. Daardoor zijn er ook in de herfst bosviooltjes te koop die in de koude maanden bloeien.

Haal alles uit de schaal

Als je zo lang mogelijk van jouw schaal met kleurig bloeiende bosviooltjes wilt genieten, hou je dan aan deze tips:

  • Vermijd een plek in fel zonlicht.
  • Geef niet gelijk extra voeding. In de schaal van GroenRijk zit al de juiste potgrond met voedingsstoffen voor een prima start!
  • Zorg voor een goede drainage, zodat de wortels niet kunnen gaan rotten en geef niet teveel water per keer aan de schaal.
  • Geef tijdens de bloei wel eens per twee weken wat vloeibare universele meststof.
  • Verwijder steeds uitgebloeide bloemen voor een goede en lange bloei.

Binnenpret

De kant-en-klare schaal vol bosviooltjes van GroenRijk kun je overal neerzetten. Ook binnen. Want bosviooltjes zijn veel te mooi om er alleen buiten van te genieten. Let er ook hier op dat de schaal niet de hele dag in de felle zon staat en geef ongeveer eens per week water. Zo blijven de viooltjes nog lang je lentegevoel voeden!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Sundaville, de zomer in bloemvorm!

Warmte kust een Sundaville pas echt wakker. Niet voor niets zie je deze plant vanaf april voor het eerst in je tuincentrum. Zodra de buitentemperatuur boven de 12 graden komt, begint de Sundaville uit de maagdenpalmfamilie aan het nieuwe seizoen. Heb jij een mooie plek voor deze tropische verrassing?

 

Sundaville is niet haar enige naam…

Ging er bij Sundaville niet meteen een lichtje branden? Misschien ken je haar als Man...

Lees meer...
Gewone verzorging, buitengewone beloning!

Struikmargriet klinkt Nederlands, maar de herkomst van deze plant ligt in het zonnige zuiden. De Argyranthemum frutescens, ofwel Struikmargriet, komt van de Canarische Eilanden. Met name in Tenerife, Fuerteventura en Gran Canaria ligt haar geboortegrond. Misschien brengt deze fleurige bloeier iedereen daarom al bij de eerste blik in een zomerse stemming!


Struikmargriet: explosie van schoonheid

De struikmargriet mag dan een een...

Lees meer...
De flowerpower van hoornviooltjes

Aan het kleurrijke hoornviooltje (Viola cornuta) kun je gewoon geen hekel hebben. De bloemen fleuren makkelijk een leeg plekje of hoekje op, bloeien lang door en de groene bladeren houden stand tijdens de winter. GroenRijk heeft voor jou alvast hoornviooltjes in een wandhanger geplant zodat je er thuis gelijk van kunt genieten. 


Vrolijk viooltje 

Het hoornviooltje (Viola cornuta) is in het wild te vinden in de Pyreneeën, Alpen...

Lees meer...