Rosa 'Cutie Pie': appelbloesem look-a-like

Rosa 'Cutie Pie': appelbloesem look-a-like

De Rosa 'Cutie Pie' is nog maar kort op de markt, maar nu al geweldig populair. Geen wonder, dit lage struikje trakteert je een zomer lang op een overdaad aan appelbloesem-achtige, fijne roze-witte bloemetjes.

 

Super cute

De roos is één van de populairste bloemen in de wereld. In de oudheid kweekten Grieken, Romeinen, Egyptenaren én Chinezen al rozen. Tegenwoordig zijn er, naast 300 wilde soorten, dan ook geweldig veel gekweekte variaties. De Rosa 'Cutie Pie' is één van de nieuwste aanwinsten. Een laag struikje in bolvorm, rijk versierd met schattige kleine bladeren en bovenin zacht wit-roze bloemblaadjes met een subtiel roze randje aan de buitenkant. Een ideale soort om in potten gelijk veel kleur én sfeer aan je terras of balkon te geven of aan de voorkant van je border.

 

Compact

Met een hoogte van maar zo’n 10 tot 15 cm is de Rosa 'Cutie Pie' een zeer compacte soort. In de zomermaanden groeit dit schattige struikje vooral uit in de breedte en bloeit uitbundig, waardoor er echt een bloemetjestapijt ontstaat, waar je van juli tot in september van kunt genieten! Bijen, vlinders en hommels komen er ook graag op af. De goed winterharde struik heeft geen doorns en is niet wintergroen, maar elke lente verschijnen er al snel weer frisse, nieuwe bladeren en knoppen.

 

Grote traktatie

De Rosa 'Cutie Pie' is hartstikke makkelijk in de verzorging. Als je deze tips volgt, geniet je maandenlang van een overdaad aan bloemen:

  • Geef haar een warm plekje in de volle zon of halfschaduw en in humusrijke, goed waterdoorlatende aarde. Vul het plantgat voor de helft met compost, of aanplantgrond voor tuinplanten, bomen en hagen.
  • Vooral gedurende de eerste weken heeft de roos lekker wat water nodig. Zorg daarna dat de aarde tijdens warme periodes niet uitdroogt. 
  • Verwijder eventueel steeds de uitgebloeide bloemetjes.
  • Snoeien is nauwelijks nodig. Aan het einde van de winter of het begin van de lente kun je zwakke delen wegknippen en te lange takken terugsnoeien tot de compacte vorm.
  • Aan het begin van de lente doe je de 'Cutie Pie' een plezier met wat extra rozenvoeding.

 

Bloementapijt

Wil je een sprankelende rij of een heel tapijt aan bloemen? Plant dan 3 Rosa 'Cutie Pie' plantjes per meter of zo’n 5 stuks per vierkante meter. Verbluffend mooi!

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Sundaville, de zomer in bloemvorm!

Warmte kust een Sundaville pas echt wakker. Niet voor niets zie je deze plant vanaf april voor het eerst in je tuincentrum. Zodra de buitentemperatuur boven de 12 graden komt, begint de Sundaville uit de maagdenpalmfamilie aan het nieuwe seizoen. Heb jij een mooie plek voor deze tropische verrassing?

 

Sundaville is niet haar enige naam…

Ging er bij Sundaville niet meteen een lichtje branden? Misschien ken je haar als Man...

Lees meer...
Gewone verzorging, buitengewone beloning!

Struikmargriet klinkt Nederlands, maar de herkomst van deze plant ligt in het zonnige zuiden. De Argyranthemum frutescens, ofwel Struikmargriet, komt van de Canarische Eilanden. Met name in Tenerife, Fuerteventura en Gran Canaria ligt haar geboortegrond. Misschien brengt deze fleurige bloeier iedereen daarom al bij de eerste blik in een zomerse stemming!


Struikmargriet: explosie van schoonheid

De struikmargriet mag dan een een...

Lees meer...
De flowerpower van hoornviooltjes

Aan het kleurrijke hoornviooltje (Viola cornuta) kun je gewoon geen hekel hebben. De bloemen fleuren makkelijk een leeg plekje of hoekje op, bloeien lang door en de groene bladeren houden stand tijdens de winter. GroenRijk heeft voor jou alvast hoornviooltjes in een wandhanger geplant zodat je er thuis gelijk van kunt genieten. 


Vrolijk viooltje 

Het hoornviooltje (Viola cornuta) is in het wild te vinden in de Pyreneeën, Alpen...

Lees meer...