Allium 'Millennium': Samengebalde schoonheid

 Allium 'Millennium': Samengebalde schoonheid

De grote bloemballen van de Allium 'Millennium' bestaan uit tientallen stervormige bloemetjes in opvallende roze-lila tinten. Onweerstaanbaar, meerderjarig en ook nog eens bloeiend in de zomer!

 

Zomer in je bloemenbol

Je kent Allium of look waarschijnlijk als het bolgewas waar enorm veel soorten onder vallen zoals bieslook, knoflook, prei en ui. Sierui-soorten staan met hun grote groene bladeren, kaarsrechte stevige stengels en grote bollen vol stervormige bloemetjes, ook prachtig buiten de moestuin. Als de meeste andere sieruien in juli en augustus al zijn uitgebloeid, staat juist de bijzondere Allium 'Millennium' volop in bloei met veel intens roze-lila gekleurde bloemen. Hij is bovendien iets compacter, maakt opvallend veel bloemstengels, heeft een goede polvormende groeiwijze en is meerjarig. 

 

Lof voor het loof

Niet alleen de bloemen van de Allium 'Millennium' zijn bijzonder, ook het lijnvormige, frisgroene blad aan de voet van de stelen steelt de show. Het verschijnt al vroeg in het voorjaar en blijft, ook na de bloei, nog lang groen. Deze plant wordt maximaal 40 tot 50 cm hoog en verdient een in het oog springende plek in de border of in een mooie sierpot op je terras. Hij combineert prachtig met bijvoorbeeld heesters, zwenkgras en lavendel, maar is ook heel mooi in een groep. Je kunt deze superveelzijdige Allium ook nog eens prima als snijbloem gebruiken, bijvoorbeeld in een weelderig zomerboeket.

 

Weinig werk

Allium 'Millenium' is een hele makkelijke plant. Met deze tips geeft hij je lang plezier:

  • Poot de Allium in de herfst of in het voorjaar in goed doorlatende grond op een zonnig plekje of in halfschaduw en geef gelijk goed water.
  • De 'Millennium' heeft daarna maar een matige hoeveelheid water nodig. Zorg dat de grond niet uitdroogt.
  • Knip in de herfst de uitgebloeide bloemen tijdig weg, maar laat de bladeren gewoon zitten. Haal pas in het voorjaar de gele bladeren weg, voor de plant weer gaar uitlopen.
  • Allium 'Millennium' is goed winterhard. Ook planten in terraspot kunnen buiten blijven staan.

 

Nectarbom

De Allium 'Millennium' verspreidt een lichte geur, maar zit propvol met nectar en trekt spectaculair veel bijen, hommels en vlinders aan. Dus, als jij de natuur in jouw omgeving graag een handje helpt, is Allium 'Millennium' onmisbaar voor jouw tuin.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

€ 25,- korting op alle regentonnen!

Ook dit jaar hebben wij weer een regentonactie in samenwerking met Gemeente Nieuwegein!
...

Lees meer...
Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...